رئیس کل گمرک:
تجارت غیرنفتی ایران با همسایگان از ۴۱ میلیارد دلار گذشت
به گفته رئیس کل گمرک ایران، تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه در هفت ماه سال جاری با ۲۳ درصد افزایش به رقم 41 میلیارد و 100 میلیون دلار رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس، «محمد رضوانیفر» معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد: تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه به 41 میلیارد و 100 میلیون دلار رسید.
رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: میزان وزنی تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه
64 میلیون و 500 هزار تن بوده است که ۱۶ درصد رشد داشته است.
رضوانیفر گفت: در این مدت، بیشترین میزان مبادلات تجاری ایران به لحاظ ارزش در بین کشورهای همسایه با امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، پاکستان و فدراسیون روسیه بوده است.
به گفته وی، در هفت ماه سال جاری، میزان مبادلات تجاری ایران با امارات متحده عربی 16 و
دو دهم میلیارد دلار، ترکیه ۹.۹ میلیارد دلار، عراق هفت و شش دهم میلیارد دلار، پاکستان یک و شش دهم میلیارد دلار و فدراسیون روسیه یک و نیم میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: از مجموع مبادلات تجاری بدون نفت ایران با کشورهای همسایه در ۷ ماهه سال جاری، 51 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 20 میلیارد و 200 میلیون دلار سهم صادرات به کشورهای همسایه و 13 میلیون و 400 هزار تن به ارزش 20 میلیارد و 900 میلیون دلار به واردات از مبدا این کشورها اختصاص یافت.
رضوانیفر در مورد عمده مقاصد صادراتی ایران در بین کشورهای همسایه، اظهار داشت: به ترتیب عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان پنج کشور عمده مقاصد صادراتی ایران در بین کشورهای همسایه بودهاند.
وی گفت: به ترتیب امارات متحده عربی، ترکیه، فدراسیون روسیه، عمان و پاکستان پنج کشور عمده مبدأ واردات در بین کشورهای همسایه را در هفت ماهه امسال به خود اختصاص دادند.
صادرات ۲۰ میلیارد دلاری به کشورهای اسلامی
جزئیات مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در هفت ماه امسال از سوی گمرک ایران هم منتشر شده است.
بر این اساس در هفت ماهه سال جاری، 50 میلیون و 600 هزار تن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار به کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی صادر شده است.
بر اساس این گزارش، این میزان صادرات به کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در هفت ماهه
سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۱۵ درصد و از حیث ارزش ۲۲ افزایش نشان میدهد.
این گزارش در مورد میزان واردات در هفت ماهه سال جاری از کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی میافزاید: در این مدت 12 میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی وارد کشور شده است.
بر اساس این گزارش، میزان واردات از کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در این مدت به لحاظ وزن ۱۴ درصد و از حیث ارزش ۲۱ درصد رشد نشان میدهد.
سازمان همکاری اسلامی (OIC)، سازمانی با عضویت ۵۷ کشور به گسترش بیش از چهار قاره است. نام این سازمان از زمان تأسیس در سال ۱۹۶۹ تا سال ۲۰۱۱ سازمان کنفرانس اسلامی بود سپس به سازمان همکاری اسلامی تغییر یافت.